2 hrušky
| 150 g hladké mouky
| 100 g krupic. cukru
| 50 g medu
| 1 vejce
| 1 lžíce rumu
| 4 lžíce mléka
| 1/2 kypřícího prášku do perníku
| 100 g moučkového cukru
| 1/2 citronu
Postup přípravy receptu Perníkové potěšení:
1. Hrušky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
2. Vejce, med a cukr vyšleháme do husté pěny, přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku. Všechno pořádně promícháme a nakonec přidáme hrušky.
3. Do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku vlijeme připravené těsto. V předehřáté troubě pečeme při 150 stupních asi půl hodiny... Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
4. Z moučkového cukru, šťávy z půlky citronu a 1lžíce vody připravíme polevu. V míse třeme tak dlouho dokud poleva není úplně hladká. Můžeme také obarvit potravinářskou bavou (lépe to vypadá). Polevou potřeme upečený perník a necháme zatuhnout.
5. Nakrájíme na porce.
Fotky receptu Perníkové potěšení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!