400 g hladké mouky
| 7 dl mléka
| 50 g cukru
| 25 g droždí
| 1 lžíce oleje
| 2 ks žloutků
| 1/2 balíčku vanilkového cukru
| sůl
| citronová kůra
| směs másla s olejem na pečení lívanců
| 1 ks marmelády z lesních plodů
| ostružiny, maliny a jahody na ozdobení
| šlehačka a cukr na ozdobení
Postup přípravy receptu Lívanečky z myslivny:
Do užšího hrnku dáme rozdrobené droždí, cukr, část vlažného mléka a trochu mouky. Přikryjeme a dáme na teplé místo částečně nakynout. Poté přilijeme další část vlažného mléka, žloutky, vanilkový cukr, olej, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a zbytek hladké mouky. Dobře promícháme a dáme na teplé místo dobře nakynout. Během kynutí několikrát zamícháme. Poté na směsi másla s olejem pečeme zvolna jednotlivé lívance. Každý lívanec potřeme marmeládou z lesních plodů. Doplníme čerstvým lesním ovocem a šlehačkou. Lívanečky z myslivny podle chuti pocukrujeme.
Fotky receptu Lívanečky z myslivny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!