Postup přípravy receptu Pestré masové špízy:
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Papriky a žampiony očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme. Papriky a cibuli nakrájíme na kousky.
Na některé grilovací jehly napichujeme střídavě kousky papriky, cibuli, hovězí a vepřové maso. Na ostatní jehly kousky papriky, cibuli, houby a kuřecí maso.
Chilli papričky omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a špičkou nože odstraníme jadérka. Papričky nakrájíme na malé kostičky.
Opláchnutý tymián a zrnka pepře nasekáme najemno. Česnek oloupeme a rozlisujeme. Promícháním papriček, česneku a koření s olivovým olejem získáme marinádu.
Špízy vložíme do velké, ploché mísy a přelijeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce asi 10 hodin marinovat.
Potom vyjmeme špízy z marinády a necháme dobře okapat. Marinádu uschováme.
Špízy grilujeme za častého obracení a potírání marinádou asi 10 minut.
Přílohy: hlávkový salát, bruschetta a ďábelská omáčka