Postup přípravy receptu Pestrý králičí aspik v pórku:
Králičí maso omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Potom je osolíme a okořeníme divokým kořením. Maso uvaříme doměkka a nakrájíme.
Pórek i mrkev opláchneme, kukuřici scedíme z nálevu. Pórek s mrkví nakrájíme na kolečka a pět minut povaříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
V jednom litru procezené studeného vývaru z masa rozpustíme želatinu, dochutíme octem, bílým vínem a solí a necháme nabobtnat. Pak vývar zahřejeme na 80°C a mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Do formy nalijeme trochu želatiny a posypeme připravenou zeleninou. Na ni dáme vrstvu masa, rozložíme zeleninu ( podle varevnosti ) a zalijeme chladnoucí želatinou.
Rosol necháme v chladničce dobře ztuhnout. Pak formu vložíme asi na 2 - 3 vteřiny do horké vody, aby se rosol uvolnil, a opatrně jeji vyklopíme.
Před servírováním ozdobíme.