Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7.18/10, hlasovalo 22 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Petrželo-bramborová kaše:
4 lžíce (60 g) másla
| 2 malé pórky, bílá část, dobře propláchnuté, na tenké plátky nakrájené
| 500 g brambor, oloupané a na hrubo nakrájené
| 500 g petržele, oloupané a na hrubo nakrájené
| 125 ml mléka
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Petrželo-bramborová kaše:
Na velké pánvi rozehřát 2 lžíce másla, přidat pórky a za občasného zamíchání je pomalu smažit, až změknou. Přidat petržel a smažit ji, až začne měknout. Přidat brambory a 750 ml (3 hrnky) studené vody. Přivéct do varu, přikrýt a dusit, až jsou brambory a petržel velice měkké a začnou se rozpadávat (asi 20 min.).
Slít zeleninu přes síto a horké vše propasírovat nazpět na pánev. Pánev položit na pomalý oheň, přidat zbylé 2 lžíce másla, mléko, osolit a opepřit. Prohřát a ihned podávat.
Fotky receptu Petrželo-bramborová kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!