3 hovězí steaky (po 250 g)
| 4 lžičky zeleného pepře
| 1 pohár smetany
| 1 pohár bílého vína
| 1 pohár vývaru
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Pfeffersteak:
Zelený pepř nahrubo podrtíme. Steaky silně okořeníme pepřem. Rozpálíme olej v pánvi, až začne kouřit.
Steaky z každé strany 1 - 1,5 minuty opečeme. Nyní steaky zabalíme folie (alobalu), kterou jsme posypali solí a vložíme na krátkou chvíli do trouby. Pak maso zalijeme vínem, smetanou a vývarem.
Steaky posypeme kuličkami zeleného pepře a přimáčkneme vidličkou. Velice mírně osolíme a opepříme a ještě 10 minut necháme v troubě.
Steaky pak vytáhneme z trouby a i se šťávou vložíme do pánve. Krátce necháme prohřívat a ihned servírujeme.
Fotky receptu Pfeffersteak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!