Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rozmarýn najemno rozetřeme. V hrnci zahřejeme 2 lžíce tuku. Přidáme kolečka cibule, hořčici, pepř, kmín a rozmarýn a asi 10 minut dusíme. Cibuli zasypeme moukou a krátce osmáhneme. Za stálého míchání přilijeme čirou polévku, přivedeme do varu a na malém plameni asi 20 minut vaříme. Chléb nakrájíme na úhledné kostičky, které na zbytku tuku opečeme dozlatova. Potom nastrouháme sýr. Čtyři ohnivzdorné misky naplníme cibulovou polévkou. Její povrch posypeme kostičkami opečeného chleba a nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě na 225 °C zapečeme dozlatava. Takto upravenou cibulačku podáváme hned v horkém stavu.
Fotky receptu Pikantní cibulačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!