Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní hejk:
700 g hejka
| olej
| marináda
| 1 lžička octa
| 2 lžíce dezertního vína
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce sojové omáčky
| 1 lžička zázvoru nastr.
| 1 lžička glutasolu
| 1 lžíce ostré hořčice
| 1 cibule velká
Postup přípravy receptu Pikantní hejk:
Vykuchanou rybu zbavenou ploutví nakrájíme na silnější proužky nebo špalíčky. Použít můžeme hejka, ale i kapra, úhoře nebo filé.
Cibuli nasekáme nadrobno, pokud máme mladé cibulky (4ks), tak na kolečka a smícháme se všemi ostatními přísadami na marinádu. Do marinády vložíme kousky ryby a necháme alespoň půl hodiny uležet.
Naložené kousky ryby z marinády vyjmeme a necháme okapat. Prudce osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran. Osmaženou rybu vyndáme a k vysmaženému oleji přilijeme marinádu a krátce ji povaříme. Kousky ryby vrátíme do marinády a promícháme.
Pikantní rybu podle čínské kuchyně podáváme nejlépe s rýží nebo chlebem a zeleninou.
Fotky receptu Pikantní hejk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!