Vložil: | iva312 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní houbová žemlovka:
1 balení veka
| 400 g čerstvých hub
| nebo 200 g sušených hub
| 2 ks klobása nebo párek
| kmín,čenek,pepř,sůl
| 1-2 ks cibule
| 3 ks vajíčka
| tuk
| 300 ml mléka
Postup přípravy receptu Pikantní houbová žemlovka:
V kastrůlku osmažíme cibulku s klobáskou na kolečka a přidáme podusit houby. Okořeníme kmínem, pepřem a česnekem.
Připravíme si zapékací misku,vymažeme ji tukem. Pečivo na plátky hrubé asi 2 cm namáčíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Do zapékací misky vyskládáme vrstvu namočeného pečiva, poté navrstvíme směs hub, klobásy a cibulky. Znovu poklademe namočeným pečivem. Zakryté pečeme v troubě na 200'C asi 20 min., pak odkryté ke zlatavé kůrce.
Tip na konec: pokud užijete sušené houby, je třeba je předem namočit (třeba ve vývaru masoxu). Na závěr pečení nebo při podání v teplém stavu možno posypat tvrdým sýrem nebo Nivou, výborné i jako studená svačinka.
Fotky receptu Pikantní houbová žemlovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!