Postup přípravy receptu Pikantní hrachová polévka:
Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.
Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.
Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.
Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.
Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.