Postup přípravy receptu Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně :
Prolisujeme jogurt a smetanu hustší tkaninou, abychom odstranili vlhkost a uschováme je. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osušíme a nakrájíme je na kousky velikosti mandle. Cibuli nakrájíme a na polovině tuku ji opražíme dohněda. Vyjmeme ji, necháme okapat a uschováme. Na zbývajícím tuku opečeme maso do zlatohněda. Česnek utřeme, smícháme s trochou vody, vlijeme na maso a tekutinu vysušíme na prudkém ohni. Přidáme zázvor rozmíchaný v trošce vody a opět vysušíme. Ochutíme černým pepřem a mákem. Zvlhčíme jogurtem, osolíme, promícháme a vaříme při střední teplotě. Smícháme pažitku s mandlemi a přidáme k masu. Obohatíme smetanou, přidáme šafrán a drcený kardamon. Vaříme a mícháme, dokud se obsah neodpaří na polovinu. Přilijeme citrónovou šťávu, přikryjeme pokličkou a vložíme do mírně vyhřáté trouby asi na 20 minut. Během této doby pokrm občas protřepeme.