1 kapr
| kmín
| směs koření - houbové - klobásové - koření na rožnění
| 100 ml červeného vína
| lžička medu
| křen
| 100 g nivy
| 50 g kečupu
| olej
| citron
| sůl
Postup přípravy receptu Pikantní kapr:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1 dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou.
Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200 stupních asi 45 minut dočervena.
Fotky receptu Pikantní kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!