Postup přípravy receptu Pikantní masové placičky:
Do mísy nahrubo nastrouháme bramboru a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, ocet, rajčatový protlak, vejce, strouhanku, bylinky, pepř a sůl podle chuti. Směs hněteme 3 minuty, až se suroviny dobře spojí. Přikryjeme fólií a necháme asi hodinu v chladničce odstát. Masovou směs nabíráme lžící a tvoříme větší kuličky, které zploštíme a na koncích zašpičatíme. Placičky obalíme v mouce, přebytečnou mouku okepeme.
V pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě po malých dávkách placičky postupně smažíme - asi 3 minuty po každé straně, až zezlátnou a jsou propečené. Hotové placičky vyjmeme z oleje a na papírovém ubrousku je zbavíme přebytečného tuku. Pikantní masové placičky udržujeme teplé.
Poznámka: Na tento recept použijeme raději hrubě namleté maso. Použijeme-li najemno mleté maso, bude hmota hladká, ale značně lepkavá. Pokud k tomu dojde, přidáme ještě strouhanku.