špetka soli
| 60 ml oliv. oleje extra
| 2 steril. chilli papričky
| 1 str. česneku
| hrst lístků bazalky
| 200 g oliv s mandlí
Postup přípravy receptu Pikantní olivy:
Menší hrstku lístků bazalky jemně nasekáme, česnek utřeme s trochou soli nebo prolisujeme. Chilli papriku nakrájíme na kroužky nebo na kousky. Vše promícháme s olivovým olejem. Bylinkový olej můžeme připravit i s předstihem.
Zakoupené olivy s mandlí scedíme a necháme okapat. Promícháme se směsí oleje, bazalky, česneku a kapie. Můžeme ještě ochutit pepřem.
Pikantní olivy necháme uležet. V lednici vydrží i několik dní. Můžeme je podávat samotné nebo jako chuťovku - třeba k obložené studené míse.
Fotky receptu Pikantní olivy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!