Bažanta osolíme navrch i uvnitř. Stroužek rozetřeného česneku smícháme se lžící sekané petrželky a pepřem a bažanta zevnitř vymažeme, zbytek česneku v něm ponecháme, přidáme 1 hřebíček a
1 bobkový list. Prsíčka obložíme 40 g na plátky nakrájené slaniny a ovážeme režnou nití.
Na pekáči osmahneme na 20 g másla, 20 g krájené cibule a 100 g na plátky nakrájených hub. Podlijeme 1 dl bilého vína a 1 dl vývaru z masa a pečeme za stálého přelévání vypečenou šťávou.
Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu odpaříme a dochutíme lžící rybízového rosolu, eventuálně solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží a kompotem.
Fotky receptu Pikantní pečený bažant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!