Vložil: | Delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní placičky z uzené ryby:
900 g moučných brambor, oloupaných a pokrájených
| 350 g uzené tresky bez kostí
| 300 ml mléka
| 5 lžic rostlinného oleje
| 1 velká cibule, drobně nasekaná
| 1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
| 2 lžičky papriky (sladké nebo pálivé)
| 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
| šťáva z ½ citronu
| sůl a pepř na dochucení
| 1 velké vejce, našlehané
| 100 g velkých vloček na obalení
Postup přípravy receptu Pikantní placičky z uzené ryby:
1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to 15 až 20 minut. Rybu mezitím zalijte mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby, překryjte fólií a na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnky a povařte na nejvyšší stupeň asi čtyři minuty, aby se maso rozdělovalo na plátečky.
2. Lžíci oleje rozehřejte na pánvi. Asi pět minut smažte cibuli a zázvor. Stáhněte z ohně a vmíchejte papriku.
3. Povařené brambory i rybu sceďte, brambory rozmačkejte; z tresky stáhněte kůži a odstraňte případné zbylé kostičky. Brambory, rybu a cibulovou směs smíchejte s koriandrem, citronovou šťávou a spoustou pepře; dosolte. Rozdělte na osm dílků, vytvarujte placičky, smočte je v rozšlehaném vejci a důkladně obalte ve vločkách. Na talíři je překryjte fólií a nechte je aspoň půl hodiny v chladničce.
4. Rozpalte zbylý olej a dozlatova na něm osmažte placičky; chce to pět až šest minut z každé strany. Pokud máte jen menší pánev, smažte je postupně, třeba po dvou, aby zlátly stejnoměrně. Pánev můžete mezi jednotlivými várkami vytřít kuchyňským papírem a vlít na ni čerstvý olej.
5. Hotové placičky pokládeje na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný olej. Podávejte je horké, třeba s vařenými bramborami, případně s dipem z jogurtu a nastrouhané okurky.
Fotky receptu Pikantní placičky z uzené ryby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!