Postup přípravy receptu Pikantní řezy z mletého masa:
Mleté maso s cibulí nakrájenou na kostičky, necháme asi 24 hodin naložené v grilovacím koření, česneku a chili. Potom, co se masíčko uleží, přidáme do něj rohlíky namočené ve vodě (mléce) pepř, sůl dle potřeby, nakrájené červené papriky, bazalku, pokud si nejsme jisti slaností, tak z této směsi zkusíme v kastrolku usmažit karbenátek, abychom se ujistili, že to je správně okořeněné. Někomu to chutná syrové, na to já moc nejsem, takže já jsem spíše pro ten karbanátek. Masovou směs rovnoměrně vyklopíme na velký plech, který je vytřený sádlem a vysypán strouhankou, na masíčko naskládáme rajčata nakrájená na plátky, a dáme péct !! Těsně před dokončením na rajčata dáme trochu nastrouhaného sýra. Nakrájíme na větší čtverce nebo kosočtverce, aby to vypadalo zajímavě a ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme třeba s pečivem nebo s jakoukoli přílohou.