Postup přípravy receptu Pikantní řízky z peklíčka:
Vepřovou kýtu nebo kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme a na 24 hodin naložíme do připravené směsi.
Příprava směsi: Nejdříve si z 1 vejce a 150 ml oleje našleháme elektrickým šlehačem majonézu. Do ní zamícháme po kávové lžičce sůl, pepř, místo pepře je dobré i kari koření, vegetu, worcestrovou omáčku, maggi, lžíci francouzské hořčice a lžíci ostrého kečupu. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 rozšlehaná vajíčka. Směs pořádně promícháme, namočíme plátky masa a uložíme.
Potom pekáček vymastíme olejem, vyskládáme naložené maso a pečeme asi 1,5 hodiny při 160 °C. Napřed pečeme zakryté alobalem (asi 1 hodinu) a potom odkryjeme. Před koncem pečení můžeme na maso nastrouhat sýr, ale není to nutné.
Řízky z peklíčka podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.