Postup přípravy receptu Pikantní roštěnka:
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi si ropálíme sádlo nebo olej a roštěnky na něm po obou stranách opečeme.
Opečené roštěnky vyjmeme a na rozpálené sádlo vhodíme jemně nasekanou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme pálivou papriku, rajský protlak, drcený kmín, mletý pepř, prolisovaný česnek, podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
Pak vrátíme roštěnky a dolijeme vodou tak, aby byly potopené. Přikryté pokličkou dusíme pomalu doměkka. Před koncem přidáme sterilované lečo a ještě chvilku dusíme.
Nakonec dochutíme majoránkou. Pikantní roštěnky podáváme s hranolkami nebo rýží.