1 kg srnčí plece bez kosti
| 100 g másla
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1/2 malého celeru
| 1 bobkový list
| 3 kuličky nového koření
| 6 kuliček celého pepře
| 1 lžička 8% octa
| 1 masox
| 0,5 l vody
| 1/2 lžičky soli
| 1 kostka cukru
| 1 lžička citronové šťávy
| 50 g hladké mouky
| 0,1l červeného vína
Postup přípravy receptu Pikantní srnčí ragú:
Na polovině rozpáleného másla orestujeme dohněda nakrájenou cibuli a ostatní zeleninu s cukrem a vším uvedeným kořením. Zastříkneme octem, zalijeme vodou s rozpuštěným masoxem a přidáme na kousky nakrájené maso. Pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Děrovanou naběračkou opatrně vyjmeme maso a šťávu se zeleninou zahustíme světlou jíškou připravenou z mouky a zbylého másla. Dochutíme citronovou šťávou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na měkké maso. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Pikantní srnčí ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!