Vložil: | Silvies |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní steaky z lososa:
400 g steaků z lososa
| 1ks větší cibule
| 150 g uzené slaniny
| pažitka
| 0,5 dcl oleje
| 200 g rajčat
| 1 polévková lžíce hořčice
| 1 polévková lžíce worcesteru
| citronová šťáva
| bylinky - libeček, bazalka, rozmarýn
| sůl
| máslo
Postup přípravy receptu Pikantní steaky z lososa:
Steaky z lososa osušíme ubrouskem, z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme steaky na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a citronovou šťávou. Nejméně půlhodinu ponecháme v chladu, aby rybí maso nasáklo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzenou slaninu na nudličky. Přidáme pažitku a bylinky. Vše smícháme, osolíme na prkénku a sekáčkem nebo velkým nožem usekáme na jemnou pastu. Vyndáme steaky, nožem z nich seškrábeme přebytečnou marinádu a na rozehřátém oleji je zvolna opékáme po obou stranách. Jen krátce, aby maso ještě nebylo hotové a steaky se příliš neopekly a zůstaly růžové. Opečené porce narovnáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a na každý steak dáme kopeček posekané cibulové pasty. Pekáč vložíme do grilu nebo nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, až se slanina začne škvařit a cibule zezlátne.
Přílohy: vařené či opékané brambory, hranolky, krokety,...
Fotky receptu Pikantní steaky z lososa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!