Postup přípravy receptu Pikantní stehýnka a prsa na česneku:
Porce kuřete pečlivě omyjeme a osušíme, rozpůlíme a potom v rozpuštěném másle na pánvi dozlatova opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme oloupené a na půlky překrájené stroužky česneku a šťávu rozředíme slepičím bujónem, který si předem připravíme z kostky. Rozmarýn opláchneme, otrháme ze stonků a přidáme k masu, anebo použijeme lžičku sušeného rozmarýnu. Přiklopíme poklicí a necháme při střední teplotě asi 40 minut dusit. Hotové maso vyjmeme. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, dobře ji rozmícháme v omáčce, přivedeme k varu a přibližně 5 minut povaříme. Stehýnka a prsa vložíme zpět do šťávy, prohřejeme a servírujeme na nahřátých talířích. K pokrmu se dobře hodí například bílý chléb.
Fotky receptu Pikantní stehýnka a prsa na česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!