Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní vepřové medailonky s fazolemi:
600 g vepřové kýty
| sůl
| 1 vejce
| 2 lžíce solamylu
| 1 velká cibule
| 3 papriky
| 1 chilli paprička
| 2 větší rajčata
| 3 lžíce oleje
| 150 ml vývaru
| 350 g vařených fazolí (červených a bílých)
| 2 lžíce sojové omáčky
| 2 lžíce bílého vína
Postup přípravy receptu Pikantní vepřové medailonky s fazolemi:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a 10 minut necháme v chladnu uležet. Poté obalíme ve vejci rozšlehaném s jednou lžicí solamylu. Cibuli nakrájíme na osminky. Papriky a chilli papričku zbavíme semínek. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme, nakrájíme na menší kousky, papriky na nudličky. Chilli papričku nasekáme nadrobno. V kastrolu nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej a vepřové medailonky na něm zvolna z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a uchováme teplé. Ve výpeku z masa orestujeme cibuli s paprikami a chilli papričkou. Zeleninu podlijeme vývarem a podusíme. Pak přidáme fazole s rajčaty. Směs prohřejeme a zahustíme zbylým solamylem rozmíchaným se sojovou omáčkou a vínem. Nalijeme na medailonky a podáváme s hranolkami nebo rýží.
Fotky receptu Pikantní vepřové medailonky s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!