Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní zázvorové hrušky:
4 větší nepřezrálé hrušky, bez jádřinců, podélně nakrájené
| 50g másla
| 1/2 chilli papričky, zbavené semínek, nadrobno, nebo 1 lžička sušených chilli vloček
| 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru nebo 1 lžička mletého sušeného
| Na ozdobu:
| kysaná smetana nebo smetanový jogurt
Postup přípravy receptu Pikantní zázvorové hrušky:
Hrušky oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozpalte silnostěnnou pánev. Vhoďte na ni máslo, a když začne pěnit, přidejte chilli a zázvor. Důkladně promíchejte, aby se chuti dobře spojily, a pak přidejte ovoce.
Hrušky za občasného promíchání opékejte zhruba minutu až dvě, aby krásně zkřehly a lehce zezlátly.
Podávejte se smetanou nebo jogurtem.
Oříšková verze-
Nakonec hrušky posypte opraženými mandlovými lupínky nebo vlašskými ořechy; v luxusní verzi můžete použít i pekanové ořechy.
Fotky receptu Pikantní zázvorové hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!