sklenice kysaného zelí
| 6-7 brambor
| 400 g mletého vepřového masa
| 2-3 nožičky klobásy /pikantní/
| 1-2 cibule
| 1 l mléka
| 1 kysaná smetana
| 2 lžičky sladké mleté papriky
| 1 lžička pálivé mleté papriky
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Pikantní zelňačka:
Brambory nakrájené na kostičky předvaříme. Cibulku na drobno nakrájenou zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso, krátce orestujeme, posypeme mletou paprikou a pálivou paprikou. Přidáme brambory, kysané zelí, podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dusíme pokud brambory nezměknou.
Mléko posypeme hladkou moukou a vlijeme do polévky, provaříme, odstavíme a nakonec přidáme kysanou smetanu. Dochutíme a podáváme.
Fotky receptu Pikantní zelňačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!