750 g hovězí svíčkové
| 250 g anglické slaniny
| 4 cibule
| 3 stroužky česneku
| 100 ml červeného vína
| 100 ml oleje
| mleté chilli koření
| mletý černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pikantní živáňská jehla:
Svíčkovou nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Anglickou slaninu vcelku nakrájíme také na kousky a vše střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu. Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril.
Během grilování špíz potíráme omáčkou smíchanou z prolisovaného česneku česneku, chilli koření, červeného vína, mletého pepře a soli. Při podávání ještě trochou omáčky potřeme a podáváme s pečivem.
Fotky receptu Pikantní živáňská jehla:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!