2 lžíce kari pasty
| 1 malá cibule, nadrobno nasekaná
| 300 g rýže basmati, propláchnuté a scezené
| 700 ml drůbežího vývaru (z kostky)
| 150 g vařených loupaných krevet (mražené rozmrazte)
| 150 g mraženého hrášku
| 1 čerstvá červená chilli paprička
| sůl a pepř na dochucení
| hrst lístků koriandru, nasekaných
| čtvrtky citronu k podávání
Postup přípravy receptu Pilaf s krevetami:
1. Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
2. Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.
3. Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.
Krémová verze
Vynechte kari pastu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku .
Fotky receptu Pilaf s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!