Použité suroviny receptu Piškot s čokoládou a tvarohovým krémem:
Piškot:
| 6 vajíček
| 150 g cukru
| 35 g kakaa
| 30 g Gustinu či Solamylu
| 90 g polohrubé mouky
| Čokoláda:
| 100 g čokolády na vaření
| 1 zakysaná smetana
| Krém:
| 1 želatinový ztužovač
| 100 ml vody
| 150 g cukru
| 500 g tvarohu
| 500 g smetany na šlehání
| dle chuti: maliny
Postup přípravy receptu Piškot s čokoládou a tvarohovým krémem:
Piškot:
Ušleháme bílky s většinou cukru do tuhého sněhu. Žloutky ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Smícháme a prosijeme sypké suroviny. Do žloutkové pěny střídavě přidáváme sníh a sypké. Pečeme na 170 °C.
Čokoláda:
Pomalu rozehřejeme čokoládu, pak přidáme zakysanou smetanu a mícháme do spojení. Tato poleva ani v lednici neztuhne a je nakysle pikantní.
Krém:
Ušleháme šlehačku, tvaroh promícháme s cukrem. Připravíme želatinu dle návodu. Do želatiny přidáme tvarohovou hmotu a nakonec i šlehačku.
Na piškot natřeme čokoládovou polevu, nazdobíme krémem a ovocem.
Fotky receptu Piškot s čokoládou a tvarohovým krémem: