Postup přípravy receptu Piškot s meruňkami:
Piškot ušleháme z vajec, cukru, 2 lžic horké vody a strouhaných mandlí, těsto pečeme asi 10 minut při 220 °C, pak těsto rořežeme na pruhy. Citronové želé zahřejeme, až je tekuté, pak jim potřeme upečené pruhy piškotu. Meruńky nakrájíme na osminky, stranou necháme 24 půlek. Namočíme želatinu do 1/8 litru šťávy z meruněk, zahřejeme a po rozpuštění smícháme s likérem. Šlehačku ušleháme a jakmile želatina začne tuhnout,smícháme ji se šlehačkou. Trochu šlehačky navrstvíme na pruhy piškotu, poklademe osminkami meruněk, opět krém, přiložíme další pruh piškotu, opět krém, meruňky, atd. Na poslední vrstvu piškotu dáme krém a ozdobíme půlkami meruněk. Nejlépe celé vrstvění uděláme, pokud je provedeme v pečící formě.