Použité suroviny receptu Piškotová buchta s ovocným želé:
těsto
| 1/4 prdop
| 150 g cukru
| 150 g polohr. mouky
| 5 vajec
| 1 sklenice kompotu
| poleva
| 2 vanilkové pudinky
| šťáva z kompotu
| trocha vody
Postup přípravy receptu Piškotová buchta s ovocným želé:
Vejce s cukrem šleháme do světlé pěny asi 5 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme a korpus necháme vychladnout.
Ovoce narovnáme na vychladlý piškotový korpus.
Z kompotu (jahody, meruňky, broskve nebo jiné) slijeme šťávu a dolijeme vodou do 3/4 až 1 l vody. Do šťávy přidáme 2 vanilkové pudinky a uvaříme. Krémem ihned poléváme ovoce a necháme vychladnout. Pro lepší zatuhnutí můžeme později nechat v lednici.