Postup přípravy receptu Piškotová kakaová roláda:
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech, těsto na něj rozetřeme a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe překrájenými jahodami, stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme.
Jahodová šlehačka: Vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.