Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:
těsto:
| 4 žloutky
| 4 lžíce horké vody
| 80 g pískového cukru
| 120 g polohrubé mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 4 bílky
| tuk a mouka na plech
| rybízový džem
| krém:
| 1/4 l mléka
| 1 sáček kakaového pudinku
| 250 g másla nebo tuku
| 100 g moučkového cukru
| 1 lžíce kakaa
| růžičky:
| 100 g spařených a oloupaných mandlí
| 100 g moučkového cukru
| 1 bílek
| žluté, růžové a zelené potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:
Žloutky rozšleháme s horkou vodou, přidáme polovinu cukru a našleháme do pěny. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Do žloutkové pěny vmícháme mouku střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a upečeme je. Ihned po upečení je potřeme džemem a pomocí špachtle nebo dlouhého nože těsto uvolňujeme od plechu a stočíme. Roládu necháme vychladnout. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem a kakaem. Po částech přidáme prochladlý pudink a našleháme hladký krém. Necháme jej půl hodiny v chladu, potom jím roládu potřeme a zbylým krémem ozdobíme. Necháme ji v chladu odležet. Mandle nastrouháme a s prosátým cukrem a bílkem třeme, až vznikne hladká hmota. Je-li třeba, přidáme kousek bílku nebo naopak cukr. Část hmoty obarvíme růžovou barvou, část žlutou a část zelenou barvou tak, že nepatrně barviva rozpustíme v několika kapkách vody. Hmotu rozválíme a vykrajujeme z ní oválky, které k sobě skládáme, až vznikne květ. Ze zelené hmoty vykrájíme lístky zubatou formičkou. Ztuhlou roládu nakonec zdobíme růžičkami a lístky.
Fotky receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!