Postup přípravy receptu Piškotová roláda s ovocem a šlehanou smetanou se sněhem:
Žloutky ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při šlehání přidáváme postupně horkou vodu. Z bílků ušleháme hustý sníh, vmícháme jej současně s prosetou moukou do žloutkové pěny, těsto rozhrneme ve stejnoměrné vrstvě na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo papír, zahradíme* je složeným papírem (alobalem) a upečeme v horké troubě (250 °C). Upečený plát potřeme tenkou vrstvou džemu, šlehanou smetanou se sněhem a posypeme drobným čerstvým nebo kompotovaným ovocem, hned stočíme v roládu a necháme vychladnout. Před podáváním roládu pocukrujeme. Příprava náplně: Do hustě ušlehané smetany vmícháme cukr a vanilínový cukr. Zvlášť ušleháme bílky na hustý sníh. Ten pak zlehka vmícháme do ušlehané smetany.