Postup přípravy receptu Piškotová roláda se šlehačkou:
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vešleháme cukr. Přidáme rozšlehané žloutky, prosátou mouku, kakao a škrob a vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a rychle upečeme v troubě vyhřáté na 195 °C.
Upečený plát po částečném vychladnutí posypeme hladkou moukou, obrátíme na čistou utěrku, sloupneme papír a plát ihned zarolujeme, dokud je horký a pružný. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem dotuha a postupně vešleháme želatinu. Plát těsta rozvineme, potřeme připraveným krémem, posypeme kuličkami hroznového vína a znovu zarolujeme. Roládu necháme odležet v chladu, ozdobíme nakrájenými tyčkami z čokoládové polevy a pocukrujeme.