Použité suroviny receptu Piškotové koláčky s jahodami:
5 žloutků
| 110 g cukru
| sůl
| nastrouhaná kůra z jednoho citronu
| 4 bílky
| 70 g polohrubé mouky
| 40 g škrobové moučky
| 40 g tekutého másla
| 200 g jahod
| 250 g tvarohu
| 50 g jahodové štávy
| balíček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Piškotové koláčky s jahodami:
Ze žloutků a 30g cukru ušleháme pěnu, vmícháme špetku soli a citronovou kůru. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny, na ní prosijeme mouku a škrobovou moučku, vše promícháme. Přidáme vychladlé máslo. Piškotovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme koláčky o průměru asi 10cm. Plech dáme do trouby a pečeme 10 min. při 200 C. dozlatova. Jahody nakrájíme na dílky. Tvaroh utřeme s jahodovou štávou a vanilkovým cukrem. Přimícháme jahody a krém rozdělíme na koláčky.
Fotky receptu Piškotové koláčky s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!