Postup přípravy receptu Piškotové řezy s jahodovým krémem:
Těsto:
20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1 dl oleje,
1 dl vlažné vody, 1 lžíce kakaa, ½ prášku do pečiva.
Žloutky utřeme s cukrem, olejem do pěny, přidáme vlažnou vodu. Po částech střídavě přidáváme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem a ušlehaný tuhý sníh z bílků. Upečeme na vymazaném moukou vysypaném plechu.
Vychladlé piškotové těsto potřeme jahodovým krémem.
Krém:
Ušleháme do pěny 25 dkg másla a 15 dkg moučkového cukru. Obsah 1 jahodového kompotu (jahody rozmačkáme) smícháme s 1 lžící škrobové moučky a ½ jahodového pudingu a uvaříme do husta. Necháme vychladnout a po částech zašleháváme do máslového krému. Na povrch krému nastrouháme čokoládu na vaření. Necháme v chladu ztuhnout, pak krájíme na řezy.