Vložil: | jana342 |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Piškotový dort s marcipánem:
KORPUS
| 350 g mouka hladká
| 200 g cukr krupice
| 5 ks vejce
| 5 lžic olej
| 1 lžička kypř.prášek
| KRÉM
| 1 ks vanilkový pudink
| 250 g máslo
| 100 g cukr krupice
| 0,25 l mléko
| na chuť rum.aroma či rum
| MARCIPÁN
| 150 g cukr moučka
| 150 G sušené mléko
| 1 lžíčka olej
| 1 ks bílek
| dle potřeby potr.barvivo
| pár kapek mandlové aroma
Postup přípravy receptu Piškotový dort s marcipánem:
KORPUS:
Celá vejce smícháme s cukrem krupice a vyšleháme a před koncem šlehání přidáme olej. Kypřící prášek a mouku ručně vmícháme do hmoty. Vzniklé těsto dáme do vymarané dort. formy a pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minut.
Mezitím si připravíme KRÉM:
Část mléka smícháme s pudinkem a zbytek mléka s cukrem dáme vařit. Do horkého mléka vmícháme podink. směs a do hladka provaříme. Mírně zchladlý pudink šleháme za postupného přidávání másla dokud nevznikne hladký krém. Nakonec ochutíme např. rum. aromatem.
MARCIPÁN:
Sušené mléko a cukr moučku prosijeme, přidáme olej, mandlové aroma a postupně dle konzistence bílek. Vytvoříme hladké těsto, které dle potřeby obarvíme potravinářskými barvami.
Množství marcipánu znásobte dle potřeby.
Dále je na vás, jak dort promažete (např. jedna vrstva rybíz. marmeláda, druhá krém - dort je tak pikantnější) a jaký tvar budete vytvářet. :-)
TIP: žloutky zbylé z marcipánu přidejte do těsta. Bude mít hezčí barvu..
Fotky receptu Piškotový dort s marcipánem:
Fotky vložil: jessynka,zdenka69,Marci7,hlouskova,Maartinka,lemurka,hanina51