Postup přípravy receptu Piškotový koláč s jablky a sněhem:
Žloutky ušleháme do pěny s polovinou dávky cukru, po chvilce přidáme dvě lžíce vařící vody a ušleháme v hustou směs. Do sněhu ušlehaného z bílků vsypeme po částech zbytek cukru, ušleháme dohusta a po částech jej vmícháme do žloutkové směsi střídavě s prosátou moukou. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy, povrch uhladíme a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka pokrájíme na kousky, podusíme na másle se dvěma lžícemi vody doměkka. Potom osladíme a za stálého míchání rozdusíme na kaši. Do sněhu ze tří bílků vsypeme cukr a ušleháme hustý, hladký sníh. Právě upečený piškot potřeme jablkovou kaší, potom bílkovým sněhem a zapečeme v málo vyhřáté troubě, až se sníh vysuší a na povrchu zrůžoví.