4 vejce
| 150 g moučkového cukru
| 6 PL horké vody
| 150 g bezlepkové mouky
| 50 g solamylu
| 1/2 balení kypřícího prášku
Postup přípravy receptu Piškoty bez lepku:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. Nakonec přidáme sníh a krátce vyšleháme hladké těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Pomocí kávové lžičky tvoříme na pečící papír malé kopečky – dál od sebe. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 11-13 minut dozlatova.
Po upečení necháme piškoty vychladnout a sundáme je z papíru.
Fotky receptu Piškoty bez lepku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!