V elektrickém šlehači třeme margarin a tuhý Philadelphia sýr asi 30 sekund na vysoké obrátky. Přimícháme mouku, přikryjeme a dáme do ledničky vychladit (alespoň na hodinu). Těsto rozdělíme na 24 stejných dílů. Vtlačíme do suchých formiček (na dno i do stran) na košíčky nebo do mafinové formy. Přikryjeme a dáme do ledničky. Troubu předehřejeme na 160 oC a připravíme náplň. Třeme vejce, cukr, mandlovou pastu dohladka, přimícháme pistáciové ořechy a hmotou naplníme připravené formičky s těstem. Pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova. Košíčky necháme částečně vychladit ve formě, pak přendáme na kovovou mřížku a zcela vychladíme. Ozdobnou hubičkou na dorty zkrášlíme čokoládovým krémem (nebo šlehačkou) a celým pistáciovým ořechem.
Fotky receptu Pistáciové košíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!