8 špekáčků
| 4 cibule
| 4 lžíce hořčice
| 8 lžic cukru
| 1 lžíce soli
| 80 ml octa
| 240 ml piva
| 4 bobkové listy
| 8 kuliček nového koření
| 16 kuliček pepře
| 8 chili papriček
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Piváčky:
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden.
Fotky receptu Piváčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!