1 1/4 balení kvasnic
| 1 kg hladké mouky
| 3 lžičky soli
| 3 lžičky kmínu
| špetku anýzu
| 1/4 l světlého piva
| 1/4 l vody
| hrst slunečnicová a dýňová semínka
Postup přípravy receptu Pivní chléb:
Všechny ingredience zpracujeme a těsto necháme vykynout. Uděláme bochník a necháme ještě vykynout na vysypaném plechu moukou, než se rozehřeje trouba. Pak potřeme pivem a dáme péct při 200 °C 20 - 40 min., dle typu trouby a barvy kůrky. Po 10 min. možno teplotu ztlumit na 180 °C a péct 20 - 30 min. Necháme ještě 10 min. dojít ve vypnuté troubě. V průběhu pečení lze Pivní chléb potřít pivem.
Fotky receptu Pivní chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!