2 větší řízky z kýty nebo kotlety
| 1 plechovka fazolí v kečupu
| 1 velká cibule
| 3 stroužky česneku
| špetka majoránka
| špetka soli
| špetka pepře
| půl sáčku gulášové koření
| 2 lžíce kečup
| 2 lžíce olej
| 1/2 l světlého piva
Postup přípravy receptu Pivní guláš z vepřového:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na oleji. Přidáme malé kostičky masa a společně smažíme. Zasypeme gulášovým kořením, promícháme mimo oheň a zalijeme trochou piva. Přiklopíme a dusíme dopoloměkka - asi 10 až 15 minut. Vmícháme obsah konzervy fazolí, přidáme kečup, znovu podlijeme a podusíme. Zatím si nakrájíme česnek na tenoučké plátky, které přidáme do pokrmu společně s majoránkou. Rychle vydusíme šťávu na potřebnou hustotu, protože majoránka dlouhým vařením hořkne. Podle chuti můžeme ještě dosolit a maličko přiostřit cayenským pepřem nebo feferonkou.