Postup přípravy receptu Pivní klobásy v housce:
Na mělkou a širokou pánev nalijeme pivo a dáme do něj grilovací klobásy, které na několika místech lahce nařežeme. Pánev postavíme na rozpálený gril a asi 15 minut klobásy vaříme. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky (kolečka), dáme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zabalíme důkladně do alobalu a dáme páct na gril vedle pánve s klobásami. Po 15 minutách cibuli i pánev z grilu odstavíme, klobásy vytáhneme z piva, necháme okapat a rozložíme je ještě samotné na gril, kde je krátce opečeme, asi 5 minut. Bagety rozřízneme podélně na poloviny a opečeme na okraji grilu asi 2 minuty dokřupava. Opečené klobásy vložíme do pečiva, pokapeme hořčicí, posypeme grilovanou cibulí z alobalu a podáváme.