1 koleno
| 5 stroužků česneku
| 1 cibule
| hrst nakrájené kořenové zeleniny
| 1 bobkový list
| několik kuliček nového koření
| 0,5 l plzeňského piva
Postup přípravy receptu Pivní koleno :
Koleno očistěte, nařízněte na několika místech až ke kosti a do řezů vetřete rozetřený česnek se solí. Koleno osolte, trochu opepřete a dejte do chladu. Proleželé koleno vložte do pekáče na mírně osmahnutou cibulku s kořenovou zeleninou, zalijte vodou a přidejte koření. Přiklopené dejte do trouby – koleno se nejdříve vaří, pak dusí a nakonec peče. Během pečení podlévejte pivem. Podávejte s hořčicí, křenem a chlebem.
Fotky receptu Pivní koleno :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!