Vložil: | Vikitorie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Pivovarský guláš s cibulkou:
1 kg zadního hovězího nebo kližky
| 1/2 kg cibule
| minimálně 100g mleté papriky
| 3 lžičky švestkových povidel
| sklenice piva, nejlépe černého
| hladká mouka
| olej
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pivovarský guláš s cibulkou:
Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova až do tmava na oleji, přidáme na kostky pokrájené maso. Krátce podusíme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, přidáme červenou papriku a pepř a podlijeme pivem a dále dusíme. Když začne maso měknout, přidáme povidla /lepší je použít kulér, kdo jej má/ a pokračujeme v dušení, dokud není maso zcela měkké, poté zavaříme klasickou zavářkou z mouky. Na talíři ještě posypeme čerstvou nakrájenou cibulkou. Podáváme s bramborovým knedlíkem, nebo s bramborovým klouzavým knedlíkem. Recept na klouzavé knedlíky je v mých receptech
Fotky receptu Pivovarský guláš s cibulkou:
Fotky vložil: Vikitorie,Ježíšek,evabel,beruschka6