400 g vepřového bůčku
| 1 ks cibule
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| 3 stroužky česneku
| dle potřeby olej
| 500 ml piva
| 1lžíce strouhanky
| 100 g uzeného sýra
| 4 lžíce kečupu
Postup přípravy receptu Pivovarský tokáň:
Vykostěný bůček omyjeme, nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. V kastrole rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho. Poté ho osolíme a opepříme. Vmícháme česnek, vše podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, zalijeme ho pivem a dusíme do měkka. Nakonec šťávu zahustíme strouhankou. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným sýrem a kečupem. Pivovarský tokáň můžeme podávat s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Fotky receptu Pivovarský tokáň:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!