Použité suroviny receptu Platýs s řeřichovou majonézou:
500 g brambor
| sůl
| 250 g majonézy
| 2 lžíce smetany
| šťáva z citronu
| pepř
| 1 vanička řeřichy
| 4 filety z platýse
| 50 g másla
| petrželka
Postup přípravy receptu Platýs s řeřichovou majonézou:
Brambory okrájíme, omyjeme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě.
Mezitím utřeme dohladka majonézu se smetanou. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou. Řeřichu posekáme a vmícháme do majonézy.
Filety pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách 4 minuty na polovině másla. Brambory slijeme a opečeme na zbytku rozpáleného másla. Petrželku posekáme a posypeme jí brambory. Platýse podáváme s majonézou a bramborami.
Fotky receptu Platýs s řeřichovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!