Postup přípravy receptu Platýsí filety na pomerančovo-pórkové omáčce:
Rybí filety omyjeme a osušíme. Osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Po jedné straně potřeme křenem a přeložíme. Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, štávu zachytíme. Feferonku omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme semeník. Pórek očistíme a omyjeme. Obojí pak nakrájíme na kolečka. Feferonku opečeme na oleji, přidáme pórek a dusíme asi 4 min. Přilijeme pomerančovou šťávu a zeleninový vývar a uvedeme do varu. Vložíme rybí filety, přikryjeme poklicí a 3 min. na malém ohni povaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme teplou. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a chvíli opatrně povaříme. Pak do omáčky vložíme filety z platýse a dílky pomeranče a znovu prohřejeme. Podáváme s mandlovymi lupínky a ozdobíme koprem.