Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Platýz na ostrovní způsob:
800 g platýze (treska, mořská štika)
| 160 g másla
| 1 citron
| 200 g cibule
| 100 g hladké mouky
| dle potřeby: hladké mouky
| dle chuti: pepř, mletá paprika, sůl
Postup přípravy receptu Platýz na ostrovní způsob:
Vykuchaného platýze dobře omyjeme, osušíme, odkrojíme ploutve a podle páteře po obou stranách nařízneme (ryba se nekroutí).
Osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet.
Mouku, pepř a papriku dobře promícháme a v této směsi obalíme porce. Na poloviční dávce másla ryby pečeme na mírném ohni po obou stranách. Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemná kolečka a krátce podusíme na druhé polovině másla.
Správně upečený platýz má na břišní straně zlatavou barvu.
Touto stranou položíme ryby na talíř a pokryjeme v másle dušenou cibulí. Na talíři porce ozdobíme kousky rajčete a citronu, posypeme drobně sekanou petrželkou.
Fotky receptu Platýz na ostrovní způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!